Het drinkwaterleidingnet voorziet de brandweer van water bij hun bluswerkzaamheden. Toch komt het regelmatig voor dat er niet genoeg bluswater aanwezig is. Met de aanleg van dunnere transportleidingen neemt deze regelmaat alleen maar toe. Daarom is een alternatieve bluswatervoorziening, zoals een brandput, noodzakelijk. Ook voor u. Noordam Grondwatertechniek boort, controleert en onderhoudt brandputten. Dit doen wij voor uw brandpreventie, maar ook voor de repressieve taken van de brandweer.

Wij leveren alle denkbare brandputten, zoals:

  • Gesloten 4″ bronkop, voorzien van een storzkoppeling met nok 133.
  • Verzonken 4″ bronkop in een put, voorzien van een zwaar verkeersdeksel met opschrift “Brandput”.
  • Open brandput in een put, voorzien van een zwaar verkeersdeksel met opschrift “Brandput”.
  • Brandput, voorzien van een onderwaterpomp.
  • Brandput met onderwaterpomp, aangesloten op een ringleiding en voorzien van hydranten.
  • Frequentieregeling voor de juiste hoeveelheid water en druk op het moment dat u dit nodig heeft.

Boren van brandputten ter brandpreventie

Het boren van een brandput is specialistisch werk en dient zorgvuldig uitgevoerd te worden. Zodra de brandweer tijdens een calamiteit gebruik maakt van een brandput, dient deze betrouwbaar te zijn. Noordam Grondwatertechniek is de specialist op het gebied van brandputten. De aanleg van een brandput geschiedt conform de richtlijnen van het EGB / NVBR en het BRL SIKB 2100 protocol 2101.

Controle en onderhoud van brandputten

Voor de brandweer en uw veiligheid is het van belang dat uw brandput zijn werk doet. Daarom is het jaarlijks controleren en onderhouden van de brandputten essentieel. Noordam Grondwatertechniek voert dit uit. U ontvangt per brandput een rapportage over de capaciteit, kwaliteit en bereikbaarheid van de brandput. Eventuele gebreken worden, indien mogelijk, direct verholpen.

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.